Om Eigra kjøkken & bar

Konsept

Måltidsopplevelser
Gode matopplevelser
Norske regionale, og gjerne lokale råvarer
Kanksje også ureiste råvarer
Norge for matelskere
Regionale spesialiteter
Matopplevelser

Hygge, kos, samvær, nyte, begeistres, smake, glede,

Mat fra bunnen. På Eigra er vi opptatt av å vite hvor maten kommer fra.

Samarbeidspartnere

Vi er veldig stolt av våre samarbeidspartnere som alle byr på sine beste råvarer, for at vi skal kunne sette god, næringsrik og spennende mat på bordet til deg. De lar seg gjerne utfordre slik at vi sammen kan utvikle og skape de beste matopplevelser for våre gjester. 

Histore

Mat/måltid er noe som deles mellom mennesker, gjennom generasjoner.

Vi henter inspirasjon i norske råvarer og bruker moderne teknikker for å kunne gi deg moderne, smaksrike og spennende matopplevelser.

Ren mat, naturlig mat, næringsrik mat. (Smakskombinasjoner ? )

Knytter oss til lokale produsenter og bønder. Håper å kunne løfte frem mer av den maten som produseres lokalt, og i Norge ellers.

Fra jord til bord.. Rød tråd fra jord, til bord. Ferske grønnsaker med kort vei fra åker til bord.

Vi setter vår stolthet i å by deg på matopplevelser som begeistrer deg, og tilby mat som skaper nye fine møter og opplevelser mellom mennesker. Inkludering rundt mat / inclusiveness around food.

2019 ble året hvor vi fikk mulighet til å revolusjonere hotellets restaurantdrift. Tiden er moden for å bytte ut den tradisjonelle hotellrestauranten med et helt nytt konsept. Vi vet at du setter pris på god mat og drikke, og med Eigra ønsker vi å skape en ny arena for gode matopplevelser i Egersund. Vi har i 140 år drevet Grand Hotell Egersund og har alltid tilbydd mat til den reisende og lokale innbyggere. Grand Restaurant har de senere år vært et sted hvor den forretningsreisende får et mettende måltid, hvor de store begivenheter som bryllup, konfirmasjoner og jubileer har blitt feiret. Det skal det fortsatt være. Nå skal også det hverdagslige innføres / , et sted hvor du har lyst å gå etter en handlerunde i sentrum, en middag på en ukedag eller en avslappende torsdagskveld med gjengen.
Med åpningen av Eigra ønsker vi ikke bare å tilby deg en restaurant, men også et hverdagslig spisested hvor du kan komme som du er, enten alene, med venner, med jobben og også de store begivenheter. Eigra er sted både for hverdag og fest,

Ser bort fra den tradisjonelle hotellrestauranten, røsker den litt opp med roten, og ser på hva det er du som gjest; både som hotellgjest og restaurantgjest ….
De hvite dukene og den tradisjonelle riggen byttes ut med nye bord, stoler og møbler, ny kunst, nye farger,
Du er velkommen inn på vårt kjøkken, til vår stue. Her skal du føle deg som hjemme. Kom som du vil, enten det er dress eller turbukse/jeans/dongri.  / finstas med dress og kjole, eller avslappet med jeans og t-shirt.

Du er velkommen både til hverdag og til fest – og vi lover å overraske og begeistre deg med enkle gode, smaksrike, næringsrike råvarer. V

Enten du er tilreisende eller

Historie: Egersund ligger i område med mye flott natur, som igjen gir god tilgang til råvarer som naturen har å by på. Villaksen seinsommeren, makrell, lam fra distriktene rundt byen, men også andre norske råvarer som reinsdyr, og spenstige smaksrike grønnsaker fra Jæren.

Våre samarbeidspartnere