Meny
Eigra kjøkken & bar

Eigra kjøkken & bar har fokus på kortreiste råvarer i sesong. Vi har som mål å løfte frem lokale kvalitetsprodusenter av sjømat, kjøtt og grønnsaker. Til lunsj tilbyr vi deilige danske smørbrød, salater og varme retter. I kveldsmenyen kan du velge mellom 3 retters, 6 retters eller fra vår rikholdige á la carte meny. Maten tilberedes i vår kullfyrte grill, noe som gir uovertruffen smak og aroma. Nyt tilhørende lokal drikke eller vin fra vinkjeller.

Lunsj

Mandag – fredag fra kl 11:00
lørdag fra kl 12:00

DANSKE SMØRREBRØD

Karbonader
Remulade – karamelisert løk (G1, E, M)

Røkelaks
Sitron – egg (G1, E, M)

Roastbiff
Salat – urtemajones – eplesticks (G1, E, M, So)

Leverpostei
Rødbeter – bacon (G1, E, M)

Reker
Eggerøre – dill (G1, E, S, M)

Sild
Potet – rødløk (G1, F, Sul, E, M)

Hummus
Avocado – røkt paprika (G1, Sul, E, M)

Sprø fisk
Erter – sitron (G1, Sul, M, E, Fisk)

Hønsesalat
Sjampinjong – estragon (G1, E, M)

1 stk 115,-

 

SALATER

Kyllingsalat 235,-
Bacon – krutonger
(G1, Sul)

Rekesalat 235,-
Avocado – sitron
(S, Sul)

VARME RETTER

Fiskesuppe 205,-
Dagensk fisk – reker fra Sirevåg grønnsaker
– dill
(M, Sul, F, S)

DESSERTER

Dagens is fra Egersund Sjokoladefabrikk 55,-

Dagens dessert 115,-

ALLERGENER

N1 – Peanøtt, N2 – Valnøtt, N3 – Mandler, Ha – Hasselnøtt, M – Melk, S – Skalldyr, B – Bløtdyr, G1 – Hvete, G2 – Rug, Sul – Sulfitt, F – Fisk, E – Egg, Se – Selleri, So – Soya, Sp – Sennep

Kveld

Mandag – lørdag
fra kl 17:00

Kjøkkenet stenger 21.30,
men dere kan sitte så lenge dere vil.

3 RETTERS MENY

Servert til hele bordet

Telemarksrøye
Blomkål – agurk – kaffirlime

Juletallerken
Pinnekjøtt fra Nyyyt – Ribbe av frilandsgris Kålrot – rødkål – julesaus

Riskrem
Kirsebær – krumkaker – mandel

3 retters 895,-
Vinpakke 750,-

À LA CARTE

FORRETTER

Grillet hummer 455,-
Cocktailsaus – salat – urtesmør
(M–S–G1)

Tartar av hangarsteak 205,-
Rødbeter – løk – egg
(G1 – E – Se – Sul – Sp)

Telemarksrøye 215,-
Blomkål – agurk – kaffirlime
(F–M–B–G1)

Spidersteak 205,-
Jordskokk – olivenolje
(Sp–Se–So–G2)

DESSERT

Riskrem 155,-
Kirsebær – krumkaker – mandel
(M, G1, E, N3)

Epler 155,-
Honning fra Sokndal – rosmarin
(M, E, G1)

 

Eigra ostetallerken 175,-
Marmelade – fruktbrød
(M, G1)

 

Gelato fra Sjokoladefabrikken 55,-
Spør servitøren hva som er tilgjengelig

SNACKS

Østers Boudeuse 55,- per stk
Purreløk og hylleblomst
(B)

 

Fra Berkelen
Svinenakke 36mnd, Nyyyt, 30g, 110,-
Parmaskinke, «Happy pigs», 30g, 120,-
Marmor spekepølse, Nyyyt, 30g, 80,-
Jåla spekepølse m/trøffel, ASK 30g, 95,-

 

Brød og smør 60,-

Fritter 145,-
Potet – trøffel – persille

HOVEDRETTER

Juletallerken 595,-
Pinnekjøtt fra Nyyyt – Ribbe av frilandsgris Kålrot – rødkål – julesaus
(M – G1 – Sul – Se – So – Sp)

Tri tip fra Nyyyt 545,-
Béarnaise – trøffel – salat
(M, E, Sp, So)

Sterling® Kveite 495,-
Gresskar – rosettkål – sitron
(M, F)

Selleri 395,-
Miso – gressløk
(M, Se)

ALLERGENER
N1 – Peanøtt, N2 – Valnøtt, N3 – Mandler, Ha – Hasselnøtt, M – Melk, S – Skalldyr, B – Bløtdyr, G1 – Hvete G2 – Rug, G3 – Bygg, Sul – Sulfitt, F – Fisk, E – Egg, Se – Selleri, So – Soya, Sp – Sennep