Meny
Eigra kjøkken & bar
Eigra kjøkken & bar har fokus på kortreiste råvarer i sesong. Vi har som mål å løfte frem lokale kvalitetsprodusenter av sjømat, kjøtt og grønnsaker. Til lunsj tilbyr vi deilige danske smørbrød, salater og varme retter. I kveldsmenyen kan du velge mellom 3 retters, 6 retters eller fra vår rikholdige á la carte meny. Maten tilberedes i vår kullfyrte grill, noe som gir uovertruffen smak og aroma. Nyt tilhørende lokal drikke eller vin fra vinkjeller.
Lunsj
Mandag – fredag fra kl 11:00
lørdag fra kl 12:00
DANSKE SMØRREBRØD
Karbonader
Remulade – karamelisert løk (G1, E, M)
Røkelaks
Sitron – egg (G1, E, M)
Roastbiff
Salat – urtemajones – eplesticks (G1, E, M, So)
Leverpostei
Rødbeter – bacon (G1, E, M)
Reker
Eggerøre – dill (G1, E, S, M)
Sild
Potet – rødløk (G1, F, Sul, E, M)
Hummus
Avocado – røkt paprika (G1, Sul, E, M)
Sprø fisk
Erter – sitron (G1, Sul, M, E, Fisk)
Hønsesalat
Sjampinjong – estragon (G1, E, M)
1 stk 115,-
SALATER
Kyllingsalat 235,-
Bacon – krutonger
(G1, Sul)
Rekesalat 235,-
Avocado – sitron
(S, Sul)
VARME RETTER
Fiskesuppe 205,-
Dagensk fisk – reker fra Sirevåg grønnsaker
– dill
(M, Sul, F, S)
DESSERTER
Dagens is fra Egersund Sjokoladefabrikk 55,-
Dagens dessert 115,-
ALLERGENER
N1 – Peanøtt, N2 – Valnøtt, N3 – Mandler, Ha – Hasselnøtt, M – Melk, S – Skalldyr, B – Bløtdyr, G1 – Hvete, G2 – Rug, Sul – Sulfitt, F – Fisk, E – Egg, Se – Selleri, So – Soya, Sp – Sennep
Kveld
Mandag – lørdag
fra kl 17:00
Kjøkkenet stenger 21.30,
men dere kan sitte så lenge dere vil.
3 RETTERS MENY
Servert til hele bordet
Telemarksrøye
Blomkål – agurk – kaffirlime
Juletallerken
Pinnekjøtt fra Nyyyt – Ribbe av frilandsgris Kålrot – rødkål – julesaus
Riskrem
Kirsebær – krumkaker – mandel
3 retters 895,-
Vinpakke 750,-
À LA CARTE
FORRETTER
Grillet hummer 455,-
Cocktailsaus – salat – urtesmør
(M–S–G1)
Tartar av hangarsteak 205,-
Rødbeter – løk – egg
(G1 – E – Se – Sul – Sp)
Telemarksrøye 215,-
Blomkål – agurk – kaffirlime
(F–M–B–G1)
Spidersteak 205,-
Jordskokk – olivenolje
(Sp–Se–So–G2)
DESSERT
Riskrem 155,-
Kirsebær – krumkaker – mandel
(M, G1, E, N3)
Epler 155,-
Honning fra Sokndal – rosmarin
(M, E, G1)
Eigra ostetallerken 175,-
Marmelade – fruktbrød
(M, G1)
Gelato fra Sjokoladefabrikken 55,-
Spør servitøren hva som er tilgjengelig
SNACKS
Østers Boudeuse 55,- per stk
Purreløk og hylleblomst
(B)
Fra Berkelen
Svinenakke 36mnd, Nyyyt, 30g, 110,-
Parmaskinke, «Happy pigs», 30g, 120,-
Marmor spekepølse, Nyyyt, 30g, 80,-
Jåla spekepølse m/trøffel, ASK 30g, 95,-
Brød og smør 60,-
Fritter 145,-
Potet – trøffel – persille
HOVEDRETTER
Juletallerken 595,-
Pinnekjøtt fra Nyyyt – Ribbe av frilandsgris Kålrot – rødkål – julesaus
(M – G1 – Sul – Se – So – Sp)
Tri tip fra Nyyyt 545,-
Béarnaise – trøffel – salat
(M, E, Sp, So)
Sterling® Kveite 495,-
Gresskar – rosettkål – sitron
(M, F)
Selleri 395,-
Miso – gressløk
(M, Se)
ALLERGENER
N1 – Peanøtt, N2 – Valnøtt, N3 – Mandler, Ha – Hasselnøtt, M – Melk, S – Skalldyr, B – Bløtdyr, G1 – Hvete G2 – Rug, G3 – Bygg, Sul – Sulfitt, F – Fisk, E – Egg, Se – Selleri, So – Soya, Sp – Sennep